Video: ASML getipt voor 2022 maar wegblijven bij ArcelorMittal

Door ABM Financial News op 3 januari 2022 12:24 | Views: 23.354

Video: ASML getipt voor 2022 maar wegblijven bij ArcelorMittal
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX zal in 2022 licht dalen en ASML is het favoriete aandeel, terwijl staalreus ArcelorMittal beter gemeden kan worden. Dit stelden de beursexperts die deelnamen aan de maandenquête van analist Corné van Zeijl.

In 2021 kozen de experts 'de achterblijvers' uit 2020 als hun favorieten, zoals Galapagos, Prosus en Philips. Maar, zo concludeerde Van Zeijl, dit bleken in afgelopen jaar opnieuw de achterblijvers. "De rendementen waren niet zo best."

Voor 2022 kiezen de experts voor ASML. "Een opvallende nummer één. Ondanks de enorme performance in de afgelopen paar jaar."

De tweede plaats is voor ING en op plek drie staat Just Eat Takeaway. De maaltijdbezorger stond voor 2021 nog bij de floppers genoteerd, "en dat hadden ze wel goed gezien", aldus Van Zeijl. Er zijn echter ook best veel experts die voor 2022 Just Eat Takeaway tippen als flopper.

Verder noemden de experts ook nog Aegon en Heineken als favorieten voor 2022.

Wegblijven moeten beleggers volgens de experts bij vooral ArcelorMittal, gevolgd door Randstad, Unibail-Rodamco-Westfield en IMCD. De koers van dat laatste bedrijf zou inmiddels te ver zijn opgelopen, menen de experts. Als laatste flopper noemden de experts Besi. Dat noemde Van Zeijl toch wel opmerkelijk, aangezien sectorgenot ASML juist als dé topper voor 2022 wordt beschouwd door de experts. 

Klik hier voor: ASML getipt voor 2022 maar wegblijven bij ArcelorMittal

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

9 Posts
Hans2021
4
Hoe durven deze mensen zichzelf experts te noemen gezien hun favorietenlijstje van 2021. Hebben ze geen enkele zelfreflectie ?
JoshForValue
1
Calvin
0
Eigenlijk wel heel eigenaardig dat Corne's ondervraagden een totaal andere richting gaan dan de "Community trend". Neem ook de adviezen en koersdoelen mee van de analistenhuizen; deze zijn dan ook heel apart. Niels Koerts.. kan je dan uitleggen in de volgende podcast??
KooptNederlandscheWaar
2
Valt mij altijd op dat die "experts" met hun gezwets woorden te kort komen om een bedrijf te prijzen maar dat de waardering dan niet ter sprake komt. Dan zit je er dus naast aan het eind van het jaar.
Het zou mij niet verbazen als ASML over 3 jaar onder de huidige koers staat. Wie weet hoe de wereld er dan uit ziet en wellicht is er wel een dikke correctie geweest. Pure fantasie om de groei van de komende jaren al in de waardering op te nemen. De waardering die ASML nu op het bord heeft staan is gewoon 3 jaar te vroeg, en dan moet er in 2025 ook nog wat in vat zitten qua groei. (en gezien de eindigheid van de wet van Moore zou je daar je zorgen over kunnen uiten).
Piet Agoras
2
Het is lastig om in de toekomst te kijken. ArcelorMittal zit op een koers winst verhouding van ongeveer 3. Daar zit dus al waanzinnig veel slecht nieuws ingeprijst. Voor ASML betaal je iets van 20 keer de OMZET. Daar zit ongelofelijk veel goed nieuws ingeprijst. En omdat de toekomst zo lastig te voorspellen is, vind ik ArcelorMittal een veel veiligere en aantrekkelijkere belegging dan ASML. Zeker met bijvoorbeeld risico van oplopende rente. De tijd zal het leren.
eugenenl
0
Deze experts zijn voor mij de beste contra-indicator. Kijk naar de koers van Arcelor.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront