ABN AMRO verkoopt hoofdkantoor aan Victory Group

Door ABM Financial News op 8 december 2021 21:07 | Views: 5.364

ABN AMRO verkoopt hoofdkantoor aan Victory Group
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO  heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam aan de Gustav Mahlerlaan verkocht aan Victory Group voor 765 miljoen euro. Dit meldde de bank woensdag nabeurs.

ABN AMRO meldde behalve de verkoop van het hoofdkantoor tevens een leasebackovereenkomst met de vastgoedbeleggingsonderneming gesloten te hebben.

De bank kondigde reeds in november 2020 aan het kantoor te willen verkopen. ABN AMRO kondigde destijds tevens de herontwikkeling aan van het huidige kantoor van de bank aan de Foppingdreef in Amsterdam Zuidoost tot een nieuw duurzame thuisbasis vanaf 2025.

Bij het tot stand komen van de overnamesom van 765 miljoen euro is rekening gehouden met de gunstige huurvoorwaarden voor de komende jaren wanneer ABN AMRO het gehele pand zal terug leasen tijdens de herontwikkeling van de Foppingdreef kantoren, meldde de bank.

De verbouwing zal naar verwachting in 2025 zijn afgerond, waarna de meeste medewerkers van de bank naar de nieuwe thuisbasis zullen verhuizen. ABN AMRO zal daarna een deel van het Gustav Mahler-gebouw blijven leasen, aangezien het kantoor zijn officiële hoofdkantoor en commerciële filiaal zal blijven. 

De transactie zal een winst voor belastingen van 338 miljoen euro opleveren en in het vierde kwartaal van 2021 in de cijfers worden opgenomen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Lepre Chaun
1
Netjes goede deal.
Nu snel naar de Aandeelhouders toe laten stromen.
Op naar de introduction koers.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.