Beursblik: sterke cijfers Lucas Bols geen grote verrassing

Door ABM Financial News op 18 november 2021 09:28 | Views: 2.519

Beursblik: sterke cijfers Lucas Bols geen grote verrassing
Beeld: Lucas Bols

(ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft een erg sterk halfjaar achter de rug. Dit concludeerde analist Christophe Beghin van zakenbank Kempen.

Die prestaties waren in lijn met die van sectorgenoten, en dus geen heel grote verrassing, voegde hij toe.

Dankzij de heropening van de economie steeg de omzet van de destillateur met 70 procent op jaarbasis. "Vooral in de VS ging het erg goed", meent de analist. 

De omzetplus in combinatie met een grofweg vlakke brutomarge, te danken aan een strikte focus op de kosten en gerichte marketinguitgaven, zorgden voor een 180 procent hogere EBIT.

Ook benadrukte Beghin de record kasstroom van Bols, terwijl de schuld flink werd teruggebracht.

De focus is bij Lucas Bols al verschoven van de regionale merken naar de wereldwijde cocktailmerken, maar nu gaat de destillateur zich ook meer zo profileren, en dat is volgens Beghin een goede keuze die zich zal uitbetalen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.