Beursblik: Kendrion houdt regie ondanks uitdagingen

Door ABM Financial News op 2 november 2021 10:26 | Views: 2.117

Beursblik: Kendrion houdt regie ondanks uitdagingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Kendrion in het derde kwartaal laten zien dat het bedrijf nog altijd de regie in handen heeft, ondanks de uitdagingen die het bedrijf kent. Dit was dinsdag de voornaamste constatering van analisten van Degroof Petercam.

In de analyse van de resultaten schreef Degroof Petercam de lichte daling van de marge toe aan de hogere grondstofprijzen.

De kwartaalomzet van Kendrion kwam op jaarbasis 15 procent hoger uit op 113,2 miljoen euro. Het genormaliseerde operationeel resultaat (EBITDA) steeg met 9 procent naar 12,4 miljoen euro met een bijbehorende marge van 11,0 procent. De marge lag in het derde kwartaal van 2020 nog op 11,6 procent. 

Het analistenteam van de bank verwacht de ramingen voor het terugkerende operationeel resultaat (REBITDA) voor dit jaar met 1 tot 2 miljoen euro te verlagen, terwijl de taxaties voor de omzet en de schuldpositie naar verwachting opwaarts worden bijgesteld door de recente overname van 3T.  

De analisten van de bank hanteren een Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 25,00 euro.

Kendrion noteerde dinsdag op een vlak Damrak 0,5 procent lager op 20,15 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.