Beursblik: Degroof Petercam voorziet lagere taxatie voor Corbion

Door ABM Financial News op 27 oktober 2021 10:29 | Views: 2.518

Beursblik: Degroof Petercam voorziet lagere taxatie voor Corbion
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam zal na de resultaten van Corbion over het derde kwartaal de taxaties voor het operationeel resultaat met 3 tot 4 procent verlagen. Dit meldde het analistenhuis woensdagochtend.

Volgens Degroof Petercam staan volumegroei en de omzet er gezond voor, terwijl er zich ook een versnelling aftekende in de prijsmix, waaruit kan worden afgeleid dat de markt prijsverhogingen accepteert.

Niettemin blijven de kosten voor grondstoffen, maar ook andere bedrijfskosten, een belangrijk punt van zorg en met de verwachting van Corbion dat de EBITDA-marge dit jaar aan de onderkant van de range van 13 tot 15 procent uitkomt, zit Degroof Petercam hiervoor nog op 13,9 procent.

Verder merkte analist Fernand de Boer op dat hij zijn margeverwachting voor 2022 vermoedelijk zal verlagen van 15,1 naar 14,5 procent.

Degroof Petercam heeft het advies voor het aandeel Corbion op Kopen staan met een koersdoel van 50,00 euro.

Het aandeel Corbion noteerde woensdag op een groen Damrak 0,7 procent hoger op 40,98 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.