Texas Instruments ziet omzet en winst hard stijgen

Door ABM Financial News op 26 oktober 2021 22:10 | Views: 2.432

Texas Instruments ziet omzet en winst hard stijgen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Texas Instruments heeft het afgelopen kwartaal de winst nog harder dan de omzet zien stijgen, zoals ook was verwacht. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de publicatie van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse chipgigant.

Texas Instrument boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 4,6 miljard dollar, een stijging op jaarbasis van 22 procent. Dankzij deze hogere omzet liep de nettowinst zelfs met 44 procent op tot ruim 1,9 miljard dollar. Per aandeel behaalde de chipfabrikant een winst van 2,07 dollar.

Texas Instrument rekende zelf op een winst van 1,87 tot 2,13 dollar per aandeel op een omzet van 4,40 tot 4,76 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende vierde kwartaal voorziet Texas Instrument een omzet van 4,22 tot 4,58 miljard dollar met een winst per aandeel van 1,83 tot 2,07 dollar.

Het aandeel Texas Instrument noteerde dinsdag in de elektronische handel nabeurs 4,8 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.