Olieprijs hoger gesloten

Door ABM Financial News op 22 oktober 2021 21:00 | Views: 4.034

Olieprijs hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, nadat de olieprijs donderdag wegzakte van meerjarige hoogtepunten.

De olieprijs kwam donderdag onder druk te staan, na een daling van de aardgasprijzen, in reactie op wekelijkse Amerikaanse voorraaddata, waaruit bleek dat de opslag van aardgas onverwacht sterk is gestegen.

De recente stijging van de olieprijs is met name het resultaat van de stijgende aardgasprijzen. Stijgende aardgasprijzen hebben geleid tot een grotere vraag naar ruwe olie, met name in China en andere Aziatische landen, omdat nutsbedrijven overschakelen van gas- en kolengestookte stroomgeneratoren naar olie.

Energiegrondstoffen "kunnen niet elke dag stijgen en we kunnen verwachten dat deze sector volatiel zal blijven. Maar het komt erop neer dat het aanbod beperkt blijft en de vraag robuust is, en als we een vroege en koude start van de winter krijgen, moeten we voorbereid zijn op veel hogere prijzen voor energiegrondstoffen", zei marktanalist Tom Essaye van Sevens Report Research.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 1,5 procent, ofwel 1,26 dollar, hoger op 83,76 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

7 Posts
suskewiet
2
Pas na 15 jaar is er minder verbruik van olie .
Hoe gaan ze dit oplossen ?
De groenen en activisten en rechters en Europa moeten hun fouten inzien ?
suskewiet
1
andre68
1
quote:

suske wiet schreef op 20 oktober 2021 21:13:

En wat als de winter toeslaat .
Steenkool is dit wat de groenen willen ?
De groenen willen groen maar een ander moet het doen.....
Housepartyy
1
quote:

andre68 schreef op 20 oktober 2021 21:41:

[...]De groenen willen groen maar een ander moet het doen.....
De groenen zitten met hun regeldrang de echte oplossing in de weg
taurus86
0
Voor de groenen is de transitie een verdienmodel (persoonlijke welvaart). Verwacht ze niet op daken waar ze platen monteren; maar wel in ieder praatgremium. Waarzeggers, pardon, voorspellers die vanaf de tribune doelpunten zeggen te kunnen maken.
Exponenten van de beginnende dystopische toekomst. 'Pratende algoritmen' kunnen ze worden genoemd.
suskewiet
0
Heel het klimaat beleid met goede bedoelingen is een strop voor heel het economie die niet op deze manier teug op adem zal komen .
Er is heel dringend een herziening nodig .
We gaan Merkel missen .
suskewiet
0
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.