GitLab in trek op eerste beursdag Nasdaq

Door ABM Financial News op 14 oktober 2021 18:48 | Views: 3.761

GitLab in trek op eerste beursdag Nasdaq
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) GitLab is in trek op hun eerste beursdag op de Nasdaq. Het aandeel van het softwarebedrijf stijgt donderdag tot 94,57 dollar, bijna 23 procent boven de uitgifteprijs van 77 dollar.

Hiermee wordt het bedrijf van de Nederlandse oprichter CEO Sytse Sijbrandij gewaardeerd op 11 miljard dollar, op basis van de 143 miljoen aandelen die uitstaan na afronding van de IPO.

Eerder werd al bekend dat Sijbrandij 1,98 miljoen aandelen verkoopt in de beursgang. De oprichter is nu nog eigenaar van 19 procent van het bedrijf, dat geen hoofdkantoor heeft en tools voor softwareontwikkelaars verkoopt.  

Het prospectus van GitLab benadrukte al dat het bedrijf zeer afhankelijk is van de 42-jarige Sijbrandij, die cruciaal zou zijn voor de ontwikkeling van de technologie, de diensten, de toekomstvisie en de strategische richting van het bedrijf. Sijbrandij werkte in het verleden als software-architect voor het Nederlandse ministerie van Justitie en werkte eerder voor U-Boat Worx, dat onderzeevaartuigen voor recreatief gebruik maakte.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.