UnitedHealth verhoogt nogmaals outlook

Door ABM Financial News op 14 oktober 2021 12:42 | Views: 1.332

UnitedHealth verhoogt nogmaals outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UnitedHealth heeft na een sterke derde kwartaal de outlook voor het hele boekjaar nog eens verhoogd. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse zorggigant en verzekeraar.

In het derde kwartaal wist het bedrijf de verwachtingen dan ook te overtreffen. 

Op een 11 procent hogere omzet van 72,3 miljard dollar, steeg de nettowinst per aandeel op jaarbasis van 3,30 naar 4,28 dollar. Op aangepaste basis steeg de winst naar 4,52 dollar per aandeel. De analistenconsensus samengesteld door FactSet rekende op een aangepaste winst van 4,41 dollar per aandeel. 

Ook de omzet lag hoger dan verwacht. Analisten hadden gemiddeld gerekend op 71,3 miljard dollar. 

De winst uit operationele activiteiten kwam op 5,7 miljard dollar uit. De marge steeg van 4,9 naar 5,6 procent.

Outlook 

Op basis van deze resultaten besloot UnitedHealth om de outlook te verhogen.

De nettowinst zal dit jaar vermoedelijk tussen 17,70 en 17,95 dollar per aandeel uitkomen en de aangepaste winst tussen de 18,65 en 18,90 dollar per aandeel. Eerder rekende UnitedHealth op een aangepaste winst tussen 18,30 tot 18,80 dollar per aandeel. Dat was overigens al een verhoging van de oude raming van 18,10 tot 18,60 dollar per aandeel.

Het aandeel UnitedHealth lijkt ruim 2 procent hoger te gaan openen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.