Beursblik: Morgan Stanley blijft voorzichtig over Unibail

Door ABM Financial News op 4 oktober 2021 14:14 | Views: 4.994

Beursblik: Morgan Stanley blijft voorzichtig over Unibail
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley handhaaft het Onderwogen advies op Unibail-Rodamco-Westfield met het koersdoel van 35,00 euro vanwege de structurele problemen waarmee het Franse vastgoedbedrijf kampt. Dit bleek maandag uit een analyse van de Amerikaanse bank.

Aandelen Unibail lijken een koopje op basis van de intrinsieke waarde, maar de analisten zijn er niet van overtuigd dat ze de belegger ook daadwerkelijk waarde bieden.

Waarde-aandelen profiteren als de obligatierentes stijgen, maar Unibail kan niet per definitie als waarde-aandeel worden beschouwd, vindt Morgan Stanley. Een groot vraagteken is bijvoorbeeld het gebrek aan duidelijk herstel in de bezoekersaantallen bij de winkelcentra van Unibail.

De analisten blijven ook bezorgd over de balans van Unibail en rekenen erop dat de resultaten onder druk komen te staan als gevolg van de schuldenberg die Unibail moet afbouwen.

Dit soort structurele problemen werden de afgelopen tijd gemaskeerd door het optimisme rond het heropenen van economieën. Maar dat effect is inmiddels zo goed als uitgewerkt, waardoor er hernieuwde neerwaartse druk is ontstaan op het aandeel, aldus Morgan Stanley.

Maandag noteerde het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield in Amsterdam ruim 2 procent lager op 62,31 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.