'Beleggersdag ASML levert weinig munitie op'

Door ABM Financial News op 29 september 2021 10:05 | Views: 14.693

'Beleggersdag ASML levert weinig munitie op'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe omzetdoelen die ASML woensdag in aanloop naar zijn beleggersdag presenteerde, vallen een beetje tegen. Dit zegt analist Marc Hesselink van ING.

In 2025 denkt ASML op een omzet te zitten tussen de 24 en 30 miljard euro met een brutomarge van 54 tot 56 procent.

Ook zei ASML na 2025 "significante groeikansen te zien" en tussen 2020 en 2030 gemiddeld een jaarlijkse omzetgroei van circa 11 procent te verwachten voor zijn systemen en diensten.

"Dit is een beetje onder onze verwachtingen", aldus Hesselink, maar vermoedelijk wel in lijn met de gemiddelde analistenverwachting. 

"We denken dat ASML een beetje aan de voorzichtige kant is, wat ruimte geeft om de verwachtingen te overtreffen", denkt de analist van ING.

En hoewel de update van ASML de zichtbaarheid vergroot, geeft het volgens ING geen ruimte voor een verhoging van de consensus. 

ING heeft een koopadvies op ASML met een koersdoel van 800,00 euro. Het aandeel stijgt woensdag, na enkele zwakke dagen, 1,6 procent naar 676,10 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.