Europese beurzen lager gesloten

Door ABM Financial News op 24 september 2021 18:32 | Views: 3.197

Europese beurzen lager gesloten
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,9 procent tot 463,29 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,7 procent op 15.531,75 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,0 procent op 6.638,46 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.051,48 punten.

Europese aandelenmarkten noteerden vrijdag lager, terwijl de obligatierendementen bleven stijgen en de zorgen over de Chinese vastgoedgigant Everglade en de daaruit voortvloeiende vrees voor besmetting van de rest van de economie voortduurden.

Aandelen boekten de twee voorgaande handelsdagen sterke winsten, na de beleidsvergadering van de Fed woensdag, toen de markten een uitstel van de start van de afbouw van het soepele monetaire beleid leken te verwelkomen en de agressieve ondertoon van de centrale bank negeerden.

"Er is duidelijke iets veranderd en de rentepositionering is aan het verschuiven. De rente op 10-jarige Amerikaanse treasuries steeg naar 1,44 procent en boekte daarmee de sterkste eendaagse stijging sinds maart", zei marktanalist Neil Wilson van Markets.com.

"Hoewel de Fed en BoE redelijke voorzichtig blijven en het dogma van tijdelijke inflatie aanhoudt, beginnen ze de noodmodus van het pandemie tijdperk te overstijgen. Beleggers zien dit en gaan ook in beweging, waardoor de rente weer stijgt zoals eerder dit jaar", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het Duitse ondernemersvertrouwen in september is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 99,6 tot 98,5.

De euro/dollar noteerde op 1,1710. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,11733 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1736 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Maaltijdbezorger Delivery Hero is van plan om te investeren in flitsbezorger Gorillas Technologies. Dit schreef persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Naar verluidt doet Delivery Hero voor ongeveer 200 miljoen dollar mee met een investeringsronde van circa 1 miljard dollar. Na deze ronde zou de waardering van Gorillas op circa 3 miljard dollar liggen. Het aandeel Delivery Hero daalde 2,0 procent.

In Parijs ging Renault aan kop met een winst van 2,4 procent. Société Générale steeg 1,1 procent. Kering verloor 3,0 procent, terwijl EssilorLuxottica 2,5 procent daalde.

In Frankfurt daalde Zalando 3,2 procent, Daimler won 1,7 procent en Siemens Energy verloor 2,9 procent.

In Londen was Rolls Royce een uitschieter met een winst van 4,4 procent. AstraZeneca steeg 2,0 procent. Shell en BP noteerden respectievelijk 0,4 procent en 0,8 procent hoger.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 4.442,16 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.