Shell verkoopt Permian-bezittingen aan ConocoPhilips

Door ABM Financial News op 20 september 2021 23:00 | Views: 11.466

Shell verkoopt Permian-bezittingen aan ConocoPhilips

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn bezittingen in het Permian Basin aan ConocoPhilips voor 9,5 miljard dollar in contanten. Dit maakte Shell maandagavond bekend.

Na het beoordelen van verschillende opties, meent Shell dat een verkoop aan ConocoPhilips het meest aantrekkelijk is.

Het gaat vooral op schalievelden in Texas. 

Eind mei legde een rechtbank in Den Haag Shell nog de verplichting op om de CO2-uitstoot per 2030 terug te brengen met 45 procent ten opzichte van 2019. Met de verkoop aan ConocoPhilips maakt Shell een flinke stap in de gewenste richting.

Van de verkoopopbrengst zal Shell 7 miljard dollar gebruiken voor het extra belonen van de eigen aandeelhouders, bovenop de 20 tot 30 procent van de operationele vrije kasstroom die het sowieso wil uitkeren. Het restant van de verkoopopbrengst wordt door Shell gebruikt om de balans te versterken. 

Voor de verkoop moet nog wel toestemming worden verleend door de toezichthouders. Shell denkt de deal nog voor het jaareinde te kunnen afronden.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Hilkenbrook13
1
Het milieu wordt er geen snars beter van alleen Shell heeft het niet meer gedaan, window dressing.
Eagle investor
0
Tuurlijk, en jij bent diegenen die samen met jouw familie al generaties bij Shell aan het tanken bent geweest. Ook heeft Shell inclusief andere multinationals samen met de Nederlandse regering het land opgebouwd, zoals het nu is!

De ontwikkeling van vernieuwde energie is gaande. En ik geef Shell een dikke pluim. Ook omdat ze met zulke '' bijzondere lui'' te maken hebben in Nederland, die alle grote multinationals onderdruk aan het zetten zijn zoals misbruik maken van overheidsgeld om zulke mooie bedrijven voor het gerecht te slepen, en het vervolgens proberen kapot te maken.

Diep triest dat jij straks mede verantwoordelijk bent, als wij straks de grote depressie krijgen in Europa. En het gedrukte geld van de ECB en FED niet meer zo vanzelf spreekt is om uitkeringen, sociaalstelsel en het afbouwen van schulden te kunnen financieren.

Dan kun jij samen met jouw medegenoten jezelf verantwoorden, dat deze mooie grote bedrijven een ander land hadden gekozen, zodat ze verder kunnen gaan met vernieuwing. En geen last meer hebben van een Nederlands volk wat totaal verdeeld is.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.