Beursblik: JPMorgan Cazenove haalt Philips van kooplijst

Door ABM Financial News op 16 september 2021 09:53 | Views: 4.751

Beursblik: JPMorgan Cazenove haalt Philips van kooplijst
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft donderdag het advies voor Philips verlaagd van Overwogen naar Neutraal, met een koersdoel van 40,90 euro.

De onderliggende resultaten van Philips zijn sterk verbeterd, zo concludeerden de analisten, wijzend op een goed gepositioneerde portefeuille, een conservatieve outlook en voldoende investeringen in de afzetmarkten van Philips. Maar de problemen rond de DreamStation-beademingsapparatuur hangen boven het aandeel, aldus de zakenbank.

Hoewel JPMorgan de koersval van het aandeel als gevolg van de terugroepactie begrijpelijk vindt, verwachten de analisten dat de impact van de problemen beperkt zal blijven tot de korte tot middellange termijn.    

Zolang er echter niet meer duidelijkheid is over de kwestie, verwacht JPMorgan niet dat het aandeel significant zal herstellen, waardoor een Neutraal advies op zijn plek is.

Het aandeel Philips koerste donderdagochtend 0,3 procent hoger naar 39,53 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Bosche marktkoopman
0
Ik zou er maar niet op rekenen ,in Amerika staan er een batterij juristen klaar om Philips een kopje kleiner te maken.
Denk aan Bayer.
EuroFool
0
quote:

Bosche marktkoopman schreef op 16 september 2021 11:55:


Ik zou er maar niet op rekenen ,in Amerika staan er een batterij juristen klaar om Philips een kopje kleiner te maken.
Denk aan Bayer.
Dat is daar normaal. Maar heel vaak komt er niets uit, zeker niet voor de kleine belegger. Op Yahoo Finance of Seeking Alpha wemelt het van de "law firms" die oproepen om mee te doen met hun "case".
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.