China stopt goedkeuring nieuwe online games

Door ABM Financial News op 9 september 2021 10:42 | Views: 7.260

China stopt goedkeuring nieuwe online games
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) China heeft de goedkeuring van alle nieuwe online games in het land tijdelijk opgeschort. Dt meldde de South China Morning Post donderdag.

In de strijd van de Chinese overheid tegen verslaving van jongeren aan games krijgen Chinese makers van games zoals Tencent en NetEase daarmee een nieuwe tik.

Het besluit werd bekendgemaakt nadat de Chinese autoriteiten onder leiding van de publiciteitsafdeling van de Chinese Communistische Partij en de toezichthouder op de gamesindustrie NPPA hadden gesproken met vertegenwoordigers van Tencent en NetEase over de manier waarop zij nieuwe beperkingen aan gamen voor minderjarigen gaan doorvoeren, meldde de krant op basis van een anonieme bron.

Woensdagmiddag meldde staatspersbureau Xinhua al dat deze gesprekken zouden plaatsvinden. 

Volgens één van de bronnen zou de stop op nieuwe games tijdelijk zijn, omdat het doel is om het aantal nieuwe games te beperken. Dat zou in de eerste helft van het jaar een beetje de spuigaten zijn uitgelopen. 

In 2018 was er al eens een negen maanden durend moratorium op nieuw games, waardoor veel kleine ontwikkelaars werden geraakt, aldus de Chinese krant.

Het aandeel Tencent daalde donderdag 8,5 procent. De Amsterdamse grootaandeelhouder Prosus levert 6,3 procent in. NetEase verliest zelfs 11 procent aan beurswaarde.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
StoplossBurner
0
Op zich werkt dit alleen maar monopolie posities in de hand zou je zeggen? Dan zou het op lange termijn voor de grote jongens, met deze info, nog niet eens zo slecht zijn. De taart wordt wellicht iets kleiner, maar je mag er wel een groter stuk van.
theo1
1
Het risico van dit soort stunts zit in de willekeur. Je weet nooit wie Xi overmorgen weer gaat pakken. Dat kan iedereen zijn. Voor hetzelfde geld gaat hij de volgende keer monopolies bestrijden en dan zijn juist de grote jongens de klos.
chogogo
0
Xi verdient hier in ieder geval sloten geld mee, door voorkennis. Net als Trump ooit deed.
Humans R underrated
0
Xi is al miljardair, die gaat echt niet zn politieke carriere riskeren voor wat kruimels op de aandelenmarkt.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.