Naamsverandering Portugese beurs

Door ABM Financial News op 12 augustus 2021 18:00 | Views: 2.102

Naamsverandering Portugese beurs
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste Portugese beursindex verandert zijn naam van PSI 20 naar PSI. Dit meldde beursuitbater Euronext donderdag nabeurs.

"De indexmethodologie zal ook worden aangepast om de liquiditeit en efficiëntie van de index te verbeteren en beter te voldoen aan de behoeften van indexgebruikers", aldus Euronext.

Een van de aanpassingen die daarbij wordt doorgevoerd is dat bedrijven minimaal een marktkapitalisatie van 100 miljoen euro moeten hebben om een notering te kunnen krijgen aan de PSI.

De nieuwe naam en wijzigingen in de methodologie zijn bedoeld om de aantrekkelijkheid van de PSI te vergroten, aldus Euronext, en gaan per maart 2022 in bij de jaarlijkse herziening van de index.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.