Adidas maakt weer winst

Door ABM Financial News op 5 augustus 2021 10:31 | Views: 1.732

Adidas maakt weer winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Adidas heeft de winstverwachting voor dit jaar verhoogd na omzetgroei en een terugkeer naar winst in het tweede kwartaal. Dit bleek donderdag.

De Duitse fabrikant van sportartikelen boekte afgelopen kwartaal een nettowinst van 397 miljoen euro, tegen een verlies van 295 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet steeg met liefst 51,5 procent tot 5,08 miljard euro.

"De omzetgroei kenmerkte zich door een sterk herstel van de substantiële omzetdaling in de fysieke distributiekanalen in het tweede kwartaal van 2020, toen vanwege de coronaviruspandemie zeer veel winkels tijdelijk gesloten waren", aldus Adidas.

Outlook

Voor 2021 verwacht Adidas nu een omzetgroei tot 20 procent, zonder wisselkoerseffecten, en een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 1,4 miljard tot 1,5 miljard euro. Voorheen rekende de fabrikant op 1,25 tot 1,45 miljard euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.