KPN sluit groen krediet af

Door ABM Financial News op 4 augustus 2021 17:57 | Views: 3.793

KPN sluit groen krediet af
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft een kredietfaciliteit afgesloten ter waarde van 1,0 miljard euro, waarvan de rente is gekoppeld aan de duurzaamheidsprestaties van het Nederlandse telecombedrijf. Dit meldde KPN woensdag nabeurs.

Eerder dit jaar zei KPN zijn duurzaamheidsambities op te schroeven naar 'net zero' uitstoot binnen de hele keten van het bedrijf per 2040. Met de financieringsovereenkomst wil het concern deze ambitie kracht bijzetten.

De rente van de faciliteit is gekoppeld aan de prestaties van KPN op drie strategische duurzaamheidsdoelstellingen: de versnelde digitalisering door de uitrol van glasvezel, het verminderen van het energieverbruik van KPN en het omlaag brengen van de CO2 uitstoot in de hele keten.

"Dit is een belangrijke financieringsovereenkomst voor KPN die financiële flexibiliteit brengt en zorgt dat we onze solide liquiditeitspositie vasthouden", zei CFO Chris Figee in een toelichting. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.