Meer nettowinst voor Danone

Door ABM Financial News op 29 juli 2021 08:49 | Views: 2.070

Meer nettowinst voor Danone
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Danone heeft in de eerste zes maanden van 2021 een hogere nettowinst geboekt, terwijl alle productcategorieën in het tweede kwartaal weer groeiden. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van de Franse voedingsreus.

"We zijn verheugd dat we over het afgelopen kwartaal een terugkeer naar groei in alle categorieën kunnen melden", zeiden co-CEO's Véronique Penchienati-Bosetta en Shane Grant.

Het Franse voedingsbedrijf boekte in de eerste jaarhelft een nettowinst van ruim 1 miljard euro. Dat was een stijging op jaarbasis van meer dan 5 procent.

De omzet daalde van 12,2 miljard euro in de eerste helft van vorig jaar naar 11,8 miljard euro in het afgelopen halfjaar, een daling van bijna 3 procent. Op vergelijkbare basis steeg de omzet echter met 1,6 procent.

De operationele marge verslechterde van 13,0 naar 7,2 procent. Op terugkerende basis was de margedaling minder groot, van 14,0 naar 13,1 procent.

Outlook

Danone herhaalde de outlook voor het hele jaar. Het concern verwacht in de tweede helft van het jaar weer winstgevend te groeien, terwijl de recurrente operationele marge naar verwachting min of meer in lijn zal zijn met 2020.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.