Nestlé boekt meer winst

Door ABM Financial News op 29 juli 2021 08:34 | Views: 1.614

Nestlé boekt meer winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nestlé heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere nettowinst geboekt en verhoogde de omzetraming voor het hele jaar licht. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van de Zwitserse voedselgigant.

"De autonome groei was de afgelopen verslagperiode sterk in de meeste regio's en productcategorieën, met een robuust momentum in de detailhandel en een terugkeer naar groei in de zogenaamde out-of-home kanalen", zei CEO Mark Schneider.

De Zwitserse voedingsmiddelen en drankengigant boekte in de eerste zes maanden van het jaar een nettowinst van 5,9 miljard Zwitserse frank, ofwel 5,5 miljard euro, 1,1 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet bedroeg 41,8 miljard Zwitserse frank, een stijging ten opzichte van de 41,2 miljard Zwitserse frank een jaar eerder.

Outlook

Nestlé verwacht voor het hele boekjaar een autonome omzetgroei van 5 tot 6 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van circa 5 procent. De onderliggende operationele marge wordt geraamd op circa 17,5 procent. Het bedrijf zei te verwachten dat de onderliggende winst per aandeel bij constante wisselkoersen zal toenemen, terwijl het blijft rekenen op een bescheiden margeverbetering op de middellange termijn.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.