RELX overtreft verwachtingen nipt

Door ABM Financial News op 29 juli 2021 08:23 | Views: 1.438

RELX overtreft verwachtingen nipt
Beeld: RELX Plc

(ABM FN-Dow Jones) RELX heeft in de eerste helft van dit jaar de verwachtingen nipt overtroffen. Dit meldde het dataconcern donderdag in een trading update.

CEO Erik Engstrom van RELX sprak van een sterke eerste jaarhelft, waarin de onderliggende groeitrends in bijna alle marktsegmenten verbeterden. Ook recent overgenomen bedrijven presteerden volgens hem goed.

In het afgelopen halfjaar steeg de omzet met 4 procent tot 3,39 miljard Britse pond. Bij de divisie Risk bedroeg de onderliggende omzetgroei tegen constante wisselkoerseffecten 10 procent, bij Scientific, Technical & Medical was dit 4 procent en bij Legal 3 procent. Exhibitions droegen nog voor slechts 3,4 procent bij aan de groepsomzet. Deze divisie werd hard geraakt door de coronacrisis. De omzet van deze divisie daalde in het afgelopen halfjaar met maar liefst 40 procent tot 121 miljoen pond.

De aangepaste operationele winst van RELX steeg met 11 procent tot 1,02 miljard pond en de aangepaste winst per aandeel met 10 procent tot 40 pence.

Analisten die bijdroegen aan de consensus van Bloomberg, mikten op een omzet van 3,38 miljard pond en een aangepaste winst per aandeel van 37,3 pence.

RELX wil het dividend met 5 procent verhogen en stelt een uitkering voor van 14,3 pence per aandeel.

Outlook

RELX verwacht dat de onderliggende groei van de omzet en aangepaste operationele winst licht boven de historische gemiddelden zullen uitkomen, net als de groei van de aangepaste winst per aandeel tegen constante wisselkoersen.  

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.