Stevige omzetgroei voor CM.com

Door ABM Financial News op 29 juli 2021 07:18 | Views: 6.006

Stevige omzetgroei voor CM.com

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft in het tweede kwartaal een flink hogere omzet geboekt en verhoogde de outlook voor heel het jaar. Dat maakte het mobiele betaal- en communicatieplatform donderdagochtend bekend.

"In het eerste halfjaar bleven we op volle kracht vooruitgaan", aldus CEO Jeroen van Glabbeek van CM.com. De topman sprak van een "buitengewoon hoge" groei bij de CPaaS-activiteiten in het tweede kwartaal. Deze activiteiten droegen ook het meeste bij aan de omzet.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 119 procent naar 62,2 miljoen euro. De kernomzet, dat wil zeggen de inkomsten uit CPaaS, betalingen en platforms, steeg zelfs met 123 procent. Over de eerste zes maanden van dit jaar steeg de groepsomzet met 94 procent tot 112 miljoen euro.

CPaaS was afgelopen halfjaar goed voor een omzetgroei van 95 procent naar ruim 94 miljoen euro. Bij betalingen steeg de omzet met 45 procent naar 4,8 miljoen euro en bij Platform ging het om een omzetgroei van 195 procent tot 8,8 miljoen euro.

De aangepaste EBITDA bleef rond het nulpunt. Vorig jaar was er nog een min van 0,4 miljoen euro. De operationele kosten bedroeg 27,9 miljoen euro tegen 12,9 miljoen euro een jaar eerder.

Netto leed CM.com een verlies van 4,9 miljoen euro. Dit was een jaar eerder een verlies van 5,7 miljoen euro.

CM.com verhoogde donderdag de outlook. Het bedrijf mikt nu op een jaaromzet van 220 tot 240 miljoen euro. Eerder mikte het nog op 205 tot 225 miljoen euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
TechFocused
6
De resultaten zijn veel beter dan ik had verwacht. Ikzelf zat op een omzet van om en nabij de 55 miljoen voor dit kwartaal. Dat de omzetgroei van ruim 25% op kwartaalbasis is echt niet normaal hard. De markt waardeert zulke groeibedrijven op minimaal 10x de verwachte omzet voor dit jaar. Dat zou voor CM.com totale waardering betekenen van ongeveer 2.5 miljard. De huidige waardering is 1 miljard dus we kunnen nog meer dan verdubbelen dit jaar.
Nuchtere Kijk Op
6
Helemaal mee eens wat de 1e reactie plaatst. Niet normaal wat goed. Om 11 uur meer uitleg van cm.com maar wat een groeiparel. Die doen daar echt iets goeds in Breda ;-) Chapeau allen een compliment meer dan waard.
Jan Leeperk
1
Zeker met jullie eens, echt nog een goedkope parel. Ze hebben voor de beursgang ook nog nooit eerder geld opgehaald, het is dus niet alleen loze omzetgroei zonder dat ze cash binnen halen. Echt een mooi bedrijf, door de hoge net retention rate kunnen ze hard blijven groeien. De markt waarin ze zitten groeit echt hard, zo'n 35% per jaar en met een lage churn van 4% gaat dit snel.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.