Qualcomm presteert beter dan verwacht

Door ABM Financial News op 28 juli 2021 22:32 | Views: 2.118

Qualcomm presteert beter dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Qualcomm heeft het afgelopen kwartaal de nettowinst verdubbelt en presteerde daarmee beter dan verwacht, vanwege de sterke vraag naar smartphones en de uitrol van nieuwe mobiele netwerktechnologie. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het halfgeleider- en smarttechnologiebedrijf.

Het concern boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 8,1 miljard dollar, terwijl de nettowinst steeg van 845 miljoen dollar vorig jaar 2,0 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

De resultaten overtroffen met gemak de verwachtingen van analisten, zei FactSet.

"Naast het leiden van de 5G-transitie, liggen we op schema om 10 miljard dollar omzet te genereren bij RF-front-end, IoT en Automotive, terwijl we blijven diversifiëren", zei CEO Cristiano Amon.

De omzet in de chipdivisie, die het grootste deel van de omzet uitmaakt, steeg met 70 procent. Ondertussen steeg de licentiebusiness de afgelopen periode met 43 procent.

De verkoop van chips voor handsets genereerde het afgelopen kwartaal een omzet van 3,86 miljard dollar, een stijging van 57 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet uit de verkoop van chops voor internet-of-things bedroeg bijna 1,4 miljard dollar, een stijging van 83 procent ten opzichte van vorig jaar.

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet Qualcomm een winst van 1,78 tot 1,98 dollar per aandeel, of 2,15 tot 2,35 dollar op aangepaste basis op een omzet van 8,4 tot 9,2 miljard dollar.

Het aandeel Qualcomm noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs 2,7 procent hoger.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.