Bank of America minder enthousiast over Europese aandelen

Door ABM Financial News op 23 juli 2021 11:27 | Views: 6.692

Bank of America minder enthousiast over Europese aandelen
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America is minder enthousiast geworden over Europese aandelen en verlaagde vrijdag het advies van positief naar neutraal.

"We verwachten dat de groei robuust blijft in het derde kwartaal, maar de risico's stijgen, door de deltabesmettingen en het vervagen van de aanjagers", aldus de analisten van de Amerikaanse bank.

Nu de kans op een stevige groeiversnelling afneemt, zag Bank of America zich genoodzaakt het advies voor Europese aandelen te verlagen.

De bank besloot ook om de blootstelling aan cyclische aandelen te verkleinen. Het advies voor bedrijven in kapitaalgoederen en gespecialiseerde financials werd verlaagd naar neutraal, terwijl die voor nutsbedrijven, die te boek staan als defensief, juist werd verhoogd naar neutraal.

"We blijven gepositioneerd voor een stijging van de obligatierente en overwogen voor financials, maar zijn onderwogen op gezondheidszorg en basisproducten", aldus investment manager Sebastian Raedler.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront