'FDA bestempelt terugroepactie Philips als zeer ernstig'

Door ABM Financial News op 23 juli 2021 07:23 | Views: 8.936

'FDA bestempelt terugroepactie Philips als zeer ernstig'

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse medische toezichthouder FDA heeft de terugroepactie in juni door Philips van ademhalingsapparaten en ventilatoren bestempeld als Klasse 1. Dit schreef persbureau Reuters donderdagavond.

Klasse 1 wordt voorbehouden voor de meest ernstige vorm van een terugroepactie. De FDA zei dat er 83 klachten zijn binnengekomen over de producten van Philips die worden gebruikt om patiënten hulp te bieden bij ademhalen, maar dat er geen verwondingen of zelfs sterfgevallen zijn gemeld.

De Nederlandse specialist in medische apparatuur riep in juni ademhalingsondersteunende apparaten terug, omdat het schuim dat wordt gebruikt om het geluid van de machines te dempen kan verslechteren en kleine deeltjes kan uitstoten die de luchtwegen irriteren. De vrijgekomen gassen kunnen ook giftig zijn of mogelijk zelfs kanker veroorzaken, meldde Philips destijds.

Zowel in het eerste als in het tweede kwartaal trof Philips voor deze problemen een voorziening van 250 miljoen euro, waardoor de totale kosten van de terugroepactie op ongeveer een half miljard euro worden geschat. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

7 Posts
Lepre Chaun
2
Goedkoop blijkt dus weer Duurkoop .
totale kosten van de terugroepactie op ongeveer een half miljard euro worden geschat.
keffertje
1
Doordenker
2
Ik heb Philips zeer hoog staan als het om kwaliteit van ook en vooral haar medische producten gaat! Neem van mij aan dat de terugroep actie, die nog lang niet rond is, een zeer overdreven uiting van (voor) zorgplicht is. Maar ja niks doen was geen optie. Dat op geen enkele wijze, ondanks misschien een leger Amerikaanse letselschade advocaten die erop duiken, een verband van gezondheids schade door het gebruik van de machine zal worden aangetoond.
CrackHead
0
quote:

RenBol schreef op 23 juli 2021 09:46:

Beetje overdreven allemaal.
Kan wel zijn, vraag maar aan Bayer of dat overdreven is
Theo32
0
Als het een *foreign* merk gaat - is de FDA er als de kip erbij om 'het Amerikaanse volk en de Amerikaanse belangen te beschermen'. Maar je mag je afvragen welk bedrijf er voor 'PFAS, PFOA en GenX' heeft gezorgd op onze bodems - daarna blijft het stil en iedereen kijkt dan een andere kant op...

Zo werkt dat.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.