Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Signify

Door ABM Financial News op 15 juli 2021 15:46 | Views: 2.323

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Signify
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor Signify verhoogd van 50,00 naar 55,0 euro met een onveranderd Neutraal advies.

"Signify heeft in het verleden bewezen dat het een meester is kostenflexibiliteit, wat hielp om de druk veroorzaakt door een structureel zwakke omzetgroei op te vangen", schreven de analisten van UBS.

Ook voor de komende jaren denkt de Zwitserse bank dat de omzetgroei zwak blijft, door de dalende populariteit van traditionele verlichting. Ook zal de groei bij LED vertragen, wanneer traditionele lampen eenmaal zijn vervangen door nieuwe LED's.

De afgelopen periode profiteerde Signify van beleggers op zoek naar ESG-beleggingen. Ook kwam de uvc-verlichting van Signify bovendrijven als een middel om oppervlakten te zuiveren tijdens de coronacrisis. Tot slot denkt UBS dat beleggers via Signify hopen te profiteren van de Green Deal in de Europese Unie. Al deze factoren kunnen echter wel eens te rooskleurig zijn ingeschat, stelde de zakenbank.

Het aandeel Signify daalde donderdag op een rood Damrak 1,3 procent naar 52,52 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.