Aegon compenseert winstverwatering met aandeleninkoop

Door ABM Financial News op 7 juli 2021 18:31 | Views: 8.136

Aegon compenseert winstverwatering met aandeleninkoop
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon gaat voor 133 miljoen euro eigen aandelen inkopen, om te voorkomen dat de winst per aandeel verwatert door de uitkering van dividend in nieuwe aandelen en door de toekenning van opties aan medewerkers. Dat maakte de verzekeraar woensdagavond bekend.

58 procent van de aandeelhouders koos voor een uitkering van het slotdividend van 2020 in de vorm van nieuwe aandelen. Hiervoor koopt Aegon voor 72 miljoen euro aan eigen stukken in.

Voor de uitkering van aandelenopties over de periode 2017 tot en met 2021 wordt nog eens voor 61 miljoen euro aandelen Aegon ingekocht.

De aandeleninkoop vindt plaats tussen 8 juli en 25 augustus.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
8ball
0
ze moeten op veel grotere schaal aandelen gaan inkopen, koers 3,5 euro, eigen vermogen per aandeel 13 euro, lijkt me no-brainer
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.