Netflix sluit filmdeal met regisseur Steven Spielberg

Door ABM Financial News op 21 juni 2021 18:43 | Views: 2.337

Netflix sluit filmdeal met regisseur Steven Spielberg
Beeld: Netflix

(ABM FN-Dow Jones) Netflix heeft een deal gesloten met regisseur Steven Spielberg voor de ontwikkeling van meerdere films voor de streamingdienst. Dit maakte Netflix maandagavond bekend, zonder financiële details te noemen.

Spielberg liet weten dat gesprekken met co-CEO Ted Sarandos van Netflix hem duidelijk maakten dat hij een nieuw publiek kan bereiken met de overeenkomst. "Dit is een nieuw hoofdstuk voor onze films en ik kan niet wachten om met Sanderos en het gehele Netflix-team aan de slag te gaan", zo stelde de regisseur.

De overeenkomst werd gesloten met Amblin Partners, de productiestudio van Spielberg. Amblin produceerde onder meer films als Green Book en 1917, dat drie Oscars won en meer dan 385 miljoen dollar opbracht.

Het aandeel Netflix koerste maandag 1,1 procent lager.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.