Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASML stevig

Door ABM Financial News op 18 juni 2021 08:48 | Views: 20.107

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASML stevig

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft vrijdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 590,00 naar 680,00 euro met een onveranderd Overwogen advies.

ASML blijft volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank een aandeel dat beleggers in hun portefeuille moeten hebben. ASML is volgens Morgan Stanley van de buitencategorie als het gaat om het kunnen verhogen van de verkoopprijzen, of wel een "pricing power champion".

De analisten wijzen onder meer op de nieuwe ambities van Intel, de "verrassend sterke" vraag in het geheugensegment en de trend om meer lokaal chips te produceren, bijvoorbeeld in de VS en Europa om minder afhankelijk te worden van regio's elders in de wereld. "En dit komt allemaal nog eens bovenop de reeds bekende, maar grote investeringsplannen van TSMC en Samsung."

Morgan Stanley rekent in 2022 op een omzet van 21,4 miljard euro voor ASML, maar in het meest gunstige scenario kan de omzet zelfs oplopen naar 22,5 miljard euro. Daarmee zitten de taxaties van de zakenbank respectievelijk 5 en 10 procent boven de consensus. In 2025 zal ASML op een omzet van 27,4 miljard euro zitten, denken de bankanalisten, of zelfs op 29,4 miljard euro als voor ASML alles meezit.

Het aandeel ASML sloot donderdag op de Amsterdamse beurs op 589,70 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Charlemagne
0
prachtig aandeel voor alle rupsjes nooit genoeg.........maar ineens...en dan weet iedereen (achteraf) dat het natuurlijk ook zo niet door kon gaan......
Mr.Windows
0
Ik ben geen rupsje maar wel een zeer tevreden aandeelhouder en ooit gekocht voor zo'n 55 euro en daar ben ik nog steeds dankbaar voor.
Ik weet dat soms ineens iets kan gebeuren, Als ik mag kiezen dan stop ik liever geld in ASML dan in bijv. een bank of heel klein fonds/introductie/spac.
Ik beleg voor de zeer lange termijn en kies een balans uit tech/security/ict/REITS/BDC's/tot Coca Cola/J&J/en Pepsi.
Tot nu toe lig ik ruim boven mijn planning voor pensioen en dat zal dan niet 68 jaar worden.
Tot slot koop ik meestal bij in een dal zoals bijv. maart 2020 ;)
Have a nice day ook al regent het vandaag ik loop met een smile rond.
elschenk
1
Iets gebeuren...oorlog, kernramp nog een ergere pandemie alles weg geld weg je extra pensioen weg, maar besef met alleen een aowtje kan je ook verder met een smile!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.