China verbiedt verkoop grondstoffenfutures aan particuliere beleggers - media

Door ABM Financial News op 26 mei 2021 11:09 | Views: 7.837

China verbiedt verkoop grondstoffenfutures aan particuliere beleggers - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Toezichthouders in China hebben banken opgedragen om geen beleggingen gelinkt aan grondstoffenfutures te verkopen aan consumenten. Dit meldde persbureau Reuters woensdag op basis van bronnen.

Daarmee willen de toezichthouders voorkomen dat consumenten flinke verliezen lijden door de volatiele grondstofprijzen. China wil zelfs dat banken hun huidige orderboeken opschonen om de blootstelling van particulieren aan grondstoffenfutures direct terug te brengen.

"De risico's van deze beleggingen zijn voor gewone beleggers niet te overzien en kunnen zij ook niet dragen", aldus één van de bronnen tegenover Reuters. "Banken hebben bovendien de expertise niet om dergelijke producten aan te bieden", citeerde Reuters.

China maakt zich al langer zorgen over de stijgende grondstoffenprijzen en probeert deze af te remmen door verbale interventie. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

7 Posts
BLEEK1969
0
Nuchtere Kijk Op
2
Haha, ze willen het liefst totale controle daar in China ;-) Hebben ze hier nog geen virus voor uit een laboratorium die dat regelt? Vaccinatie erin en een ieder wordt angstig van grondstoffen futures ;-)
JBL_0123
2
"De risico's van deze beleggingen zijn voor gewone beleggers niet te overzien en kunnen zij ook niet dragen"
Dan kan je zo goed als alles verbieden hiermee :-) Commies being commies
GrandmasterC
1
Nou, de EU is er ook al aardig mee bezig, vrijwel alle Amerikaans ETF's zijn in NL (en de rest van de EU) niet te koop voor particulieren omdat dat te riscovol zou zijn. Penneystocks uit de US , die veel meer risco met zich meebrengen, zijn vreemd genoeg wel te koop voor hen.
GrandmasterC
0
Bij de ABNAMRO kun je ook steeds in minder producten beleggen was mijn ervaring een paar jaar geleden, daar zullen dus niet veel serieuze beleggers nog zitten.
WijHetVolk
0
Wat een ieder ook wil beweren. In deze quote: "Banken hebben bovendien de expertise niet om dergelijke producten aan te bieden" word gewoon de keiharde waarheid vermeld.
Krentenmenten
2
Haha Chinezen en compassie..... vraag het de bewoners in het noordwesten van China.....
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.