Walmart overtreft verwachtingen

Door ABM Financial News op 18 mei 2021 13:35 | Views: 8.413

Walmart overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Walmart heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet en zelfs beduidend meer winst geboekt en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek dinsdag uit de publicatie van de resultaten van de Amerikaanse supermarktketen.

CEO Doug McMillon sprak dan ook van een erg sterk kwartaal. "Ons optimisme is hoger dan aan het begin van het jaar", voegde de topman toe. "In de VS willen klanten duidelijk er op uit en winkelen."

De aangepaste winst per aandeel kwam in de drie maanden tot en met 30 april van dit jaar uit op 1,69 dollar per aandeel. Dat was aanzienlijk beter dan de 1,21 dollar waar de consensus van FactSet op had gerekend.

De omzet van Walmart steeg op jaarbasis met 2,7 procent naar 138,1 miljard dollar. Tegen constante wisselkoersen stegen de verkopen met 2,1 procent en de vergelijkbare omzetgroei bedroeg in de VS 6,0 procent. In de VS steeg de online omzet met 37 procent.

De operationele winst van Walmart steeg met 32,3 procent naar 6,9 miljard dollar, terwijl de aangepaste operationele winst tegen constante wisselkoersen met 31,3 procent toenam.

Aandeleninkoopprogramma

Walmart heeft een aandeleninkoopprogramma lopen ter waarde van in totaal 20 miljard dollar, waarvan nog 17,6 miljard dollar resteert.

Outlook

Voor het lopende boekjaar gaat de onderneming uit van een geconsolideerde omzet tegen constante wisselkoersen die tot minder dan 5 procent terugloopt. Eerder ging het bedrijf hiervoor uit van een daling. Exclusief desinvesteringen wordt nu uitgegaan van een stijging van de geconsolideerde omzet met 1 tot 5 procent tegen een stijging met enkele procenten voorheen.

De winst per aandeel voor het gehele jaar zal nu 6 tot 10 procent hoger liggen dan een jaar eerder. De oude verwachting lag op een lichte daling van de winst per aandeel.

Het aandeel Walmart noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 3 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.