Beursupdate: AEX flink lager van start gegaan

Door ABM Financial News op 13 mei 2021 09:16 | Views: 13.186

Beursupdate: AEX flink lager van start gegaan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste donderdag kort na de beursgong 1,4 procent lager naar 684,73 punten, terwijl de Midkap 1,3 procent prijs gaf.

Onder de hoofdaandelen noteerde alleen Adyen licht in het groen. Aegon, ING, ArcelorMittal en ASML verloren tot 3 procent. Royal Dutch Shell was met 3,6 procent de grootste daler, maar dit was het gevolg van een ex-dividend notering.

In de AMX wist Galapagos de dans te ontspringen met een winst van 1 procent. Ook flitshandelaar Flow Traders, gebaat bij volatiliteit, koerste hoger. AMG verloor 3,6 procent. Pharming was de negatieve uitschieter met een verlies van 10 procent nadat het biotechbedrijf in de eerste drie maanden van dit jaar de resultaten onder druk zag staan.

In de AScX verloor Brunel meer dan 3 procent. Net als Shell noteert Brunel vandaag ex-dividend.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
xkinkykongx
0
Yup, hier komt de daling. Op naar de ~500. Zal een goeie worden voor de "Sell in may .. " grafiek
Bahassie
0
Beste IEX beleggings-experts?

Kunnen jullie zsm de prognoses van jullie doelen aanpassen naar de werkelijkheid! Anders doe ik het voor jullie wel even: over nagenoeg de gehele bandbreedte 15 % van jullie (onderzochte) koersdoelen aftrekken.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.