Tesla stopt opkopen stukken grond in Shanghai - media

Door ABM Financial News op 11 mei 2021 09:54 | Views: 7.807

Tesla stopt opkopen stukken grond in Shanghai - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Tesla is niet langer van plan stukken grond op te kopen in Shanghai om de productiecapaciteit in China uit te breiden. Dit schreef persbureau Reuters dinsdagochtend op basis van bronnen.

Tesla zou hiertoe hebben besloten na oplopende spanningen tussen de VS en China.

Het importeren van Chinese elektrische auto's gaat nog steeds gepaard met een importheffing van 25 procent, hetgeen nog bovenop andere heffingen komt die door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump werden ingevoerd. Tesla zou nu de productie in China willen beperken, zo stelden twee van de vier bronnen tegenover Reuters.

Tesla zou eerder nog van plan zijn om de export van zijn in China gemaakte Model 3 naar meer markten uit te rollen, waaronder de VS, aldus Reuters. Momenteel gaan de Model 3's uit China naar Europa, waar het een fabriek bouwt in Duitsland. In Shanghai zou Tesla 500.000 auto's per jaar kunnen maken.

In maart zou Tesla zich hebben teruggetrokken uit een bieding voor een stuk land tegenover de fabriek van Tesla in Shanghai. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
zonnedaal
0
Zou het er heel misschien mee te maken hebben, dat de April sales van 25.845 stuks erg tegenvalt voor Tesla in China? Een MoM daling van 27,15%.
tomansky
0
quote:

zonnedaal schreef op 11 mei 2021 10:36:

Zou het er heel misschien mee te maken hebben, dat de April sales van 25.845 stuks erg tegenvalt voor Tesla in China? Een MoM daling van 27,15%.
Ja daar is het argument weer! April is de eerste maand van kwartaal twee, dus de auto's die dan geproduceerd worden zijn bedoeld voor de export. www.teslarati.com/tesla-china-april-2...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.