Olieprijs stijgt

Door ABM Financial News op 3 mei 2021 20:56 | Views: 5.987

Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gestegen. Op een settlement van 64,49 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,4 procent duurder. Vorige week steeg de WTI-olieprijs ook al met 2,5 procent en in de maand april zelfs ruim 3 procent.

Analist Robbie Fraser van Schneider Electric waarschuwde evenwel dat het herstel in de vraag naar brandstoffen vanuit India inmiddels compleet teniet is gedaan door het fors oplopende aantal coronabesmettingen in het land. "Als een van de grootste importeurs van ruwe olie ter wereld zijn de pogingen van India om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen enorm belangrijk voor de oliemarkt en de bredere wereldeconomie", aldus Fraser. 

Hoewel de Verenigde Staten nog steeds voorop lopen in het aantal besmettingen en het aantal doden, volgt India op de voet met 19,9 miljoen besmettingsgevallen. Afgelopen weekend kwamen er op één dag in India nog eens meer dan 400.000 nieuwe besmettingsgevallen bij. In geen ander land steeg het aantal besmettingsgevallen op één dag zo hard als in India.

"Dit brengt het herstel in de olievraag van India enorm in gevaar", aldus analist Eugen Weinberg van Commerzbank. 

Ondanks de tegenwind, laat de oliemarkt wel een teken van sterkte zien en vertrouwen dat de mondiale vraag alsnog kan aantrekken, aldus Fraser. 

"De markt kijkt verder dan de huidige zwakte in India die wordt veroorzaakt door de coronapandemie en verwacht dat de vraag sterk zal toenemen en de voorraden verder slinken in de tweede helft van het jaar", aldus Weinberg.

Toch ziet de analist van Commerzbank wel enkele risico's voor de olieprijzen, zoals een té optimistische verwachting met betrekking tot de vraag naar olie en mogelijke eerder dan verwachte toenames van de OPEC+ aanbod.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.