Video: tijd om winst te verzilveren

Door ABM Financial News op 30 april 2021 14:03 | Views: 4.910

Video: tijd om winst te verzilveren
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Wellicht is dit jaar één van die momenten om in mei uit de beurs te stappen en vervolgens in september weer in te stappen. Dit zei marktanalist Robbert Manders van IG Nederland voor de camera van ABM Financial News, daarbij schatplichtig aan de oude beurswijsheid: "sell in may, go away, but remember to be back in september".
 
De analist maakt ook de koppeling met de toe- en afname van het aantal zonuren per dag en de invloed daarvan op het sentiment van beleggers. En wat blijkt: in april is de toename van het aantal zonuren het hoogst, evenals het optimisme, terwijl in september het tegenovergestelde het geval is.

Met dit in het achterhoofd kijkt Manders vervolgens naar een Amerikaanse sentimentsindex, die op dit moment op zijn hoogste niveau in drie jaar noteert. De analist concludeert op basis van de data dat het sentiment vanaf dit moment bijna alleen maar kan dalen, dus wellicht is 2021 één van die jaren om toch maar uit te stappen richting de zomer.

Klik hier voor: tijd om winst te verzilveren

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
Vaak wel
1
Veel mensen verkochten in mei en juni om ongestoord van het mooie weer- zonnen, fietsen, op vakantie gaan..- te kunnen genieten. Maar ja corona, dus net als afgelopen jaar verwacht ik niet dat " sell in may" gaat plaatsvinden.
theo1
0
Dat soort micromanagement veroorzaakt alleen maar extra transactiekosten en risico, namelijk dat het deze keer toch anders gaat dan gedacht.
Kaviaar
0
Als je uit aandelen stapt, kan je bij een correctie in Flow Traders stappen. Dat is dan het enigste aandeel wat groen kleurt.

www.businessinsider.nl/beurs-rente-aa...

Gisteren steeg de 10 jaars rente tot hoogste niveau in de VS..
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.