Beursblik: Kempen enthousiast over groeikansen ASMI

Door ABM Financial News op 23 april 2021 10:10 | Views: 6.187

Beursblik: Kempen enthousiast over groeikansen ASMI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International kan zich opmaken voor een sterke groei in de tweede jaarhelft. Dit verwacht analist Nigel van Putten van zakenbank Kempen, die het aandeel als een favoriet beschouwt.

Daarvoor wijst de analist op de verwachtingen van ASMI voor het orderboek. De orders zullen in het tweede kwartaal liggen tussen de 420 en 440 miljoen euro, voorziet de onderneming. Die verwachting maakt volgens Van Putten dat de analistenconsensus voor de EBIT met minimaal 15 procent omhoog moet.

"Maar de echte aanjager zijn de succesvolle productintroducties die het bedrijf in staat stellen marktaandeel te winnen", meent Van Putten. Zo slaagde ASMI erin een tweede klant voor haar epitaxy tools vast te leggen. Ook ziet de analist ASMI een steeds belangrijkere rol spelen in de race naar steeds betere rekenchips. "Dat kan niet genoeg benadrukt worden", aldus Van Putten.

Gezien de beperkte doorlooptijd bij ASMI op dit moment van 3 tot 4 maanden, is er geen reden voor klanten om alvast (te)veel te bestellen wat zou moeten resulteren in duurzame groei op de middellange termijn, voegde de analist nog toe.

Het aandeel ASMI handelde vrijdag op 252,90 euro, maar Van Putten ziet wel ruimte tot een koers van 350 euro. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Neutraal-1
0
Brogembank
0
seekingalpha.com/article/4419874-asm-...

Dit artikel geeft een iets ander beeld van de positie van ASMI. kleiner en duurder dan concurrenten LAM Research en Applied Materials.

ASMI doet het geweldig, maar is geen monopolist zoals ASML
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.