Klein verlies voor RoodMicrotec in 2020

Door ABM Financial News op 22 april 2021 08:45 | Views: 3.137

Klein verlies voor RoodMicrotec in 2020
Beeld: RoodMicrotec

(ABM FN-Dow Jones) RoodMicrotec heeft vorig jaar een klein nettoverlies geleden, maar het resultaat over de tweede helft van het jaar was positief, evenals de kasstroom over het hele jaar. Dat bleek donderdag bij de definitieve jaarcijfers van de Deventer leverancier van halfgeleiders en diensten.

Het nettoverlies van 0,3 miljoen euro was het resultaat na een omzetdaling met 10 procent tot 11,9 miljoen euro, die eerder al bekend was gemaakt in voorlopige cijfers.

Het verlies was vooral het gevolg van de impact van de coronacrisis in het tweede kwartaal, toen veel klanten geen nieuwe onderdelen bestelden. Die situatie is sindsdien weer sterk verbeterd, aldus Rood.

In de tweede helft van het jaar boekte RoodMicrotec juist 0,5 miljoen euro winst, dankzij een omzetgroei van 5,4 miljoen in de eerste jaarhelft naar 6,5 miljoen euro, en kostenbesparingen.

De kaspositie verbeterde in 2020 van 1,0 miljoen naar 1,4 miljoen euro, ondanks de investering in een nieuw testsysteem, benadrukte CEO Martin Sallenhag.

RoodMicrotec publiceerde vorige week ook al de resultaten over het eerste kwartaal van 2021. Het bedrijf meldde een omzetgroei van 31 procent tot 3,8 miljoen euro dankzij een onverminderd hoge vraag van klanten en verwacht dit jaar weer omzetgroei, tot een niveau van 12,8 miljoen tot 13,4 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.