Beursblik: Deutsche Bank zet koopadvies op Shell

Door ABM Financial News op 21 april 2021 09:14 | Views: 16.302

Beursblik: Deutsche Bank zet koopadvies op Shell

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank is woensdag gestart met het volgen van Royal Dutch Shell met een koopadvies en een koersdoel van 19,39 Britse pond. Dit bleek uit een sectorrapport van de Duitse bank.

In dit uitgebreide rapport beargumenteren de analisten dat de ecologische voetafdruk van Shell relatief gunstig afsteekt bij die van concurrenten, door het zware gewicht van LNG, een van aardgas afgeleide vloeistof, ten opzichte van de olieproductie.

Het schrappen van een groot deel van het dividend in 2020 was daarnaast een schok voor beleggers, maar het heeft er wel toe geleid dat de schuld snel daalt. Eind dit jaar zal het management van Shell volgens Deutsche Bank zijn doelstelling hebben bereikt om de schuld terug te dringen tot minder dan 65 miljard dollar, hetgeen de weg vrij maakt voor een flink aandeleninkoopprogramma in 2022. 

Shell is door Deutsche Bank om die reden dan ook uitgeroepen tot de sectorfavoriet.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.