Europese beurzen sterk het weekend in

Door ABM Financial News op 16 april 2021 18:46 | Views: 2.064

Europese beurzen sterk het weekend in
Beeld: Deutsche Börse AG

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,9 procent procent bij een slotstand van 442,49 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 1,3 procent naar 15.459,75 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,9 procent met een stand van 6.287,07 punten. De Britse FTSE steeg 0,5 procent op een slot van 7.019,53 punten.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees op het feit dat de Duitse DAX voor de zevende week op rij wist te stijgen.

"Hoewel de index rond een recordniveau staat, zien beleggers nog altijd voldoende opwaarts potentieel, omdat monetaire en fiscale steun voorlopig nog niet wordt stopgezet", aldus de analist, die verder te spreken was over Chinese macrodata.

De Chinese economie groeide in het eerste kwartaal met 18,3 procent op jaarbasis. Verder stegen de industriële productie en detailhandelsverkopen hard in de maand maart.

In de eurozone ging de aandacht uit naar definitieve inflatiecijfers. Met 1,3 procent in maart werd een voorlopig cijfer bevestigd.

Verder daalde de import en export in de muntunie in februari en viel het handelsoverschot lager uit.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1976. Een vat WTI-olie werd een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

HelloFresh presteerde in het eerste kwartaal van 2021 sterk en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar. Het aandeel steeg 3,3 procent.

Daimler heeft in het eerste kwartaal van 2021 veel beter dan verwacht gepresteerd, zo bleek uit een update van de Duitse autofabrikant. Het aandeel steeg 2,7 procent.

In Parijs verloor L'Oreal 1,8 procent. Afgelopen kwartaal steeg de omzet van het Franse cosmeticabedrijf met 5,4 procent naar 7,61 miljard euro.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.