Beursblik: cijfers PPG gunstig voorteken AkzoNobel

Door ABM Financial News op 16 april 2021 08:36 | Views: 2.240

Beursblik: cijfers PPG gunstig voorteken AkzoNobel
Beeld: Akzo Nobel

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van het Amerikaanse PPG tonen een gunstig beeld voor AkzoNobel. Dit menen analisten van Morgan Stanley.

De cijfers van PPG, die donderdagavond werden gepubliceerd, waren volgens de bank sterk. De volumes lagen 7 procent hoger en de prijzen 1,6 procent. Morgan Stanley denkt dat AkzoNobel afgelopen kwartaal de volumes met 7,1 procent zag stijgen en dat de prijzen 1,3 procent hoger uitvielen.

Belangrijk noemde Morgan Stanley dat PPG van een sterke vraag sprak in een aantal van de belangrijkste markten van AkzoNobel, zoals autolakken en industriële coatings. Ook huisverf in Europa deed het goed.

Grondstofprijzen blijven een heikel punt, aldus de analisten, waarbij het tweede kwartaal vermoedelijk het meest lastige belooft te worden, maar PPG zei donderdagavond dat het verwacht dit in de rest van het jaar goed te kunnen maken door prijzen te verhogen. 

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op AkzoNobel met een koersdoel van 112,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.