Polestar haalt ruim half miljard dollar op

Door ABM Financial News op 15 april 2021 10:56 | Views: 3.967

Polestar haalt ruim half miljard dollar op
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Polestar heeft 550 miljoen dollar opgehaald bij nieuwe investeerders. Dit maakte het Zweedse automerk donderdag bekend. 

Onder meer Chongqing Chengxing Equity Investment Fund Partnership, Zibo Financial Holding en Zibo Hightech Industrial Investment. I Cube Capital namen deel aan de kapitaalverhoging. De financiële details werden niet gemeld.

"Onze nieuwe investeerders zien in Polestar een aantrekkelijke combinatie van een gevestigde industriële en technologische partij met een zeer groot groeipotentieel in een tijd waarin de wereldwijde autosector overstapt op elektrisch rijden", liet CEO Thomas Ingenlath in een toelichting weten.

Met het opgehaalde geld wil Polestar enerzijds de financieringsstructuur diversifiëren en anderzijds de productontwikkeling versnellen.

Polestar overweegt om nog meer geld op te halen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.