Omzet easyJet fors onder druk

Door ABM Financial News op 14 april 2021 08:27 | Views: 2.097

Omzet easyJet fors onder druk
Beeld: easyJet

(ABM FN-Dow Jones) easyJet heeft in de afgelopen zes maanden de omzet stevig onder druk zien staan als gevolg van de coronacrisis. Dit maakte de Britse budgetmaatschappij dinsdagochtend bekend met voorlopige cijfers.

In het afgelopen halfjaar, dat liep tot 31 maart, vervoerde easyJet krap 4,1 miljoen passagiers tegen 38,6 miljoen een jaar eerder. easyJet vloog op 14 procent van de totale capaciteit in 2019. Hierdoor daalde de omzet met maar liefst 90 procent tot 235 miljoen pond.

easyJet noemde de resultaten zelf iets beter dan verwacht. "easyJet behoudt aanzienlijke liquiditeit en levert tegelijkertijd ook een beter dan verwachte cash burn in het tweede kwartaal", aldus de luchtvaartmaatschappij.

Per 31 maart had de luchtvaarder toegang tot 2,9 miljard pond in liquiditeit, nadat easyJet circa 5,5 miljard pond ophaalde sinds het begin van de pandemie. De luchtvaartmaatschappij zegt goed gepositioneerd te zijn om te profiteren van het herstel van de reissector, zodra restricties in het netwerk zijn versoepeld.

De cash burn kwam in het tweede kwartaal uit op circa 470 miljoen pond, hetgeen beter was dan waar easyJet vooraf op mikte.

"We verwelkomen de bevestiging door de Britse regering dat het internationale reizen op schema ligt en om, zoals gepland, het reizen vanaf half mei te hervatten”, zei CEO Johan Lundgren in een toelichting.

Onder de streep restte een zogenoemd headline verlies voor belastingen van 690 tot 730 miljoen pond, waar dit een jaar eerder nog een verlies was van 193 miljoen pond.

Outlook

easyJet verwacht in het lopende kwartaal 20 procent van de totale capaciteit uit 2019 uit te voeren. De capaciteit zal vanaf eind mei weer langzaam toenemen, zo voorziet de luchtvaarder.

Op 20 mei komt easyJet met definitieve halfjaarcijfers.  

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
[verwijderd]
0
Ze schalen op en schalen af naar gelang het aantal passagiers en bestemmingen, ze hebben een 6x betere bezettingsgraad dan bv een KLM-AF.

Ze vliegen niet voor het vliegen zoals een American Airlines die met een wide body met 12 passagiers vanuit de VS op Amsterdam vliegen, 80 kuub sap gedeeld door 12 passagiers is schandalig en niet uitlegbaar.

Als het echt weer mag en alles aantrekt gaat bovenstaande maatschappij veel centjes verdienen.
Groen
0
Helaas, we gaan gewoon weer door met de planeet te vernietigen. Het korte termijn, eigen ik belang, is groter dan iets voor je medemens en toekomst over te hebben.
Groener uit de crisis, iets leren van deze pandemie. Nee hoor, gewoon doorgaan!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.