DGB neemt belang in softwareontwikkelingsbedrijf Statix

Door ABM Financial News op 13 april 2021 08:48 | Views: 2.763

DGB neemt belang in softwareontwikkelingsbedrijf Statix
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) DGB heeft een controlerend belang van 75 procent verworven in softwareontwikkelingsbedrijf Statix Artificial Intelligence. Dit maakte DGB dinsdagochtend bekend.

Statix maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, blockchain, big data en dronetechnologie om ecologische projecten voor natuurherstel te valideren, te meten en te helpen leveren. Statix heeft vestigingen in Nederland en India en zal opereren onder de paraplu van bedrijven van de DGB Group.

"Deze overname is een belangrijk onderdeel van de strategie van DGB om wereldwijd toonaangevende verificatie, certificering en verhandeling van CO2-compensaties aan te bieden, naast de mogelijkheid om klanten een beproefde en zeer transparante manier van grootschalige herbebossing te bieden", aldus het bedrijf.

Financiële details werden niet gemeld.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.