Beursupdate: AEX nipt lager van start gegaan

Door ABM Financial News op 12 april 2021 09:14 | Views: 3.531

Beursupdate: AEX nipt lager van start gegaan

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste maandag kort na de beursgong 0,2 procent lager op 712,15 punten. Ook de AMX gaf 0,2 procent prijs.

Onder de hoofdaandelen ging ASMI aan kop met een winst van krap 1 procent. Prosus, Just Eat Takeaway en Randstad verloren meer dan 1 procent. Randstad werd door JPMorgan Cazenove van de kooplijst gehaald. Er is volgens de analisten nog maar weinig opwaarts potentieel voor de uitzender.

In de AMX won GrandVision krap 1 procent, na goedkeuring in Chili voor de verkoop aan EssilorLuxottica. Galapagos en Air France-KLM verloren ongeveer 1 procent. 

In de AScX zat TomTom met een winst van 1,4 procent in de lift. De navigatiedienstverlener komt later deze week met cijfers. Ordina en Nedap noteerden door ex-dividend noteringen respectievelijk 6 en 4 procent lager. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
havik of duif
0
Er is angst in de markt met als aanleiding het succes van de beurs met een verder goed vooruitzicht.
LEEF!
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.