EMA: voordelen coronavaccin AstraZeneca groter dan risico's

Door ABM Financial News op 7 april 2021 16:17 | Views: 4.478

EMA: voordelen coronavaccin AstraZeneca groter dan risico's
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De voordelen die het coronavaccin van AstraZeneca biedt zijn groter dan de risico's. Dit meldde de European Medicines Agency woensdagmiddag.

Verschillende landen stopten met het toedienen van het vaccin nadat er vrees was dat de prik risico's met zich meebracht voor bloedstollingsproblemen.

De toezichthouder liet woensdag weten een mogelijk verband te hebben gevonden tussen enkele zeer zeldzame gevallen van bloedstollingsproblemen, in combinatie met lage niveaus van bloedplaatjes, binnen twee weken na toediening van het vaccin. De gevallen betroffen meestal vrouwen jonger dan zestig jaar. Dit dient voortaan ook als "zeer zeldzame bijwerking" te worden vermeld door de fabrikant.

"De gerapporteerde combinatie van bloedstolsels en laag niveau van bloedplaatjes is zeer zeldzaam en de algemene voordelen van het vaccin bij het voorkomen van COVID-19 wegen zwaarder dan de risico's van bijwerkingen", aldus de toezichthouder woensdag.

Indien mensen na het vaccineren klachten hebben, dienen zij zich direct te melden bij een arts of ziekenhuis.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

12 Posts
BultiesBrothers
2
Had ook geen andere conclusie verwacht. Ze kunnen beter op de bijsluiter zetten dat het Nederlandse zwabberbeleid rondom dit vaccin voor bijwerkingen kan zorgen.
Bob777
3
Doordenker
4
De EMA keurt z'n eigen vlees niet en nu weer volle kracht vooruit met vaccineren !!
Zoals in de afgelopen week al ook door Nederlandse medisch specialisten is aangevoerd is een trombose aandoening na een vliegreis vele en vele malen groter.
Stop jojoing Hugo en kom op met die vaccins anders komen wij er nooit vanaf.
Dus liever vandaag dan morgen, omdat er teveel dwarsliggers zijn in dit overvolle landje die zich niet aan de corona regels willen houden.
Bovendien als we zo graag een terrasje willen pikken of aan de bar willen hangen, begin dan bij jezelf en houd je aan de regels zolang dat nodig wordt geacht. Pas dan help je de horeca en de rest van de ondernemers om weer snel open te gaan.
G.errit@
1
in Texas geen mondkapjes, geen 1.5 meter afstand gewoon alles open niks aan de hand, dit geld voor 30 procent in Amerika
Kaviaar
0
quote:

G.errit@ schreef op 7 april 2021 17:51:

in Texas geen mondkapjes, geen 1.5 meter afstand gewoon alles open niks aan de hand, dit geld voor 30 procent in Amerika
Ze hebben daar letterlijk iets meer vrije ruimte G.errit@ id, in vergelijk met landen in de EU.
Erny
3
Voor een gezonde 25 -jarige is de kans om te overlijden aan corona verwaarloosbaar klein. Waarom zou een gezond persoon zich dan op experimentele basis laten vaccineren, nu niet is bewezen dat daarmee besmetting van anderen kan worden voorkomen ?
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.