Beursblik: aandeelhouders Prosus niet blij met verkoop belang Tencent

Door ABM Financial News op 7 april 2021 12:51 | Views: 10.276

Beursblik: aandeelhouders Prosus niet blij met verkoop belang Tencent
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De aangekondigde verkoop van een belang van 2 procent in Tencent door Prosus is niet de boodschap waarop beleggers wachtten. Dit denken analisten van Jefferies.

Prosus kondigde de verkoop woensdagochtend aan, waarna het aandeel onder druk kwam te staan.

Het belang is circa 15,5 miljard dollar waard, aldus Jefferies. 

Prosus liet al weten de komende drie jaar niet nog eens aandelen Tencent te zullen verkopen en maakte ook geen melding van een inkoop van eigen aandelen met behulp van de verkoopopbrengst. 

Jefferies denkt dat Prosus de verse miljarden zal gebruiken om zijn positie in maaltijdbezorging te versterken. Recent werd het belang in Delivery Hero al uitgebreid. "Maaltijdbezorging blijft een 'top focus' van Prosus", tekende de zakenbank op.

Jefferies heeft een Houden advies op Prosus met een koersdoel van 98,50 euro. Het aandeel daalde woensdagmiddag 3,7 procent naar 94,90 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
ovanspaend
0
Lijkt mij prima moment om de belangen zoals swiggy, ifood en delivery hero te gaan maximaliseren. Prima strategische keuze.
Toddemij
0
En wie zegt dat aandeelhouders er niet blij mee zijn?? Omdat de koers wat daalt? Als belegger is het eerste wat je leert, gok niet op een en hetzelfde paard. En met de grillen van de Chinese regering kan ik dit besluit heel goed volgen
Borrowdale
0
Milkakoe
0
Dit deeltje gekocht voor ongeveer 2 miljoen en verkocht voor ruim 12 miljard. Niet slecht;)
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.