Beursblik: gemengde update Shell

Door ABM Financial News op 7 april 2021 11:03 | Views: 17.481

Beursblik: gemengde update Shell
Beeld: Shell International Limited

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft woensdag een gemengde update over het eerste kwartaal gegeven. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING.

De volume-indicaties die Shell woensdag gaf waren in sommige gevallen, zoals bij Upstream, geen verrassing, maar bijvoorbeeld bij Chemicals juist "duidelijk" lager dan eerder gemeld. En dit had ook invloed op bezettingsgraad, aldus de analist. "Desalniettemin was de ontwikkeling van de marges in orde."

Verder wees Mulder er nog op dat olieprijs in het eerste kwartaal duidelijk hoger lag dan in het eerste kwartaal van 2020, voor de coronacrisis.

Al met al ziet Mulder geen aanleiding om op basis van de update van vandaag zijn visie voor Shell aan te passen. "Het bedrijf is bezig zijn CO2-uitstoot significant terug te brengen, maar in de tussentijd blijft de afhankelijkheid van de olieprijs gedurende een groot deel van dit decennium bestaan", aldus ING. "De richting die Shell op gaat is goed, maar het vergt veel tijd."

ING heeft een Houden advies op Shell met een koersdoel van 16,50 euro. Het aandeel handelde woensdag vrijwel onveranderd op 16,88 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
suskewiet
0
Het glas is iets meer dan half vol .
Het is bezig met milieu ,maar dat is een kleine neven activiteit om de wil van het klimaat ten goede te komen
Prima
Het olie tijdperk is niet op een twee drie verdwenen .
Ook het dividend niet te verwaarlozen
Koersdoelen op dit moment heeft geen waarde
Ze zijn ook niet van gisteren .Alles even laten bezinken
Ronald Engels
1
RDS is één longterm Buy, de Olie prijs WTI gaat omhoog naar 100 USD tegen eind 2023 en ook van de gasprijs kan men één stijging verwachten van ongeveer 20 % tegen eind 2023.

Ook de chemicalien en polymeren verkopen gaan sterk stijgen met aanzienlijk hogere bezettingsgraad plants vanwege aantrekkende verkopen, b.v. aan de auto industrie, dus RDS aandeel gaat met vrij grote zekerheid naar 20 à 22 euro met langzaam stijgend dividend, dus bijkopen is wat ik doe, dit geld ook voor alle grondstoffen gerelateerde aandelen, Glencore, AMG, Umicore, OCI, enzv!

M,v,g, Ronald

tmark
0
quote:

Ronald Engels schreef op 8 april 2021 20:02:

RDS is één longterm Buy, de Olie prijs WTI gaat omhoog naar 100 USD tegen eind 2023 en ook van de gasprijs kan men één stijging verwachten van ongeveer 20 % tegen eind 2023.

Waar kan ik tekenen?
Ronald Engels
0
quote:

tinybolus schreef op 13 april 2021 09:25:

[...]

Waar kan ik tekenen?
==================================

tinybolus,

Door gewoon aandelen RDS te kopen en geduld te hebben tot eind 2023 en ondertussen je dividend in stock aandelen te laten uitkeren, dat is exact wat ik doe met RDS, aangekocht voor gemiddeld rond de 15 euro!
Overigens de volgende aandelen koop ik zeer binnenkort bij, zeker als ze nog iets zakken, RDS, SBM-Offshore, Fugro en TOTAL.

M.v.g.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.