Bredaas CM.com verzorgt meer digitale berichten dankzij corona

Door AFN op 9 maart 2021 09:44 | Views: 4.089

Bredaas CM.com verzorgt meer digitale berichten dankzij corona

BREDA (ANP) - Technologiebedrijf CM.com is in coronajaar 2020 hard gegroeid. In het eerste jaar van haar beursnotering haalde de Bredase onderneming vooral meer inkomsten uit de communicatie via apps als Whatsapp, Apple Business Chat en Twitter Direct Messaging tussen bedrijven en klanten. Tegelijkertijd kelderde de vraag naar de technologische diensten voor ticketverkoop, doordat grote evenementen wegens de pandemie niet doorgingen.

Het bedrijf rekent bedrijven als Albert Heijn, BMW en luxeconcern LVMH tot zijn klanten, maar biedt bijvoorbeeld ook GGD's telefoondiensten aan voor coronatests. Door het gebod vooral thuis te blijven en te werken, merkte CM.com dat klanten en organisaties nog meer dan voorheen hun toevlucht zochten tot onderling appverkeer. Het ging daarbij bijvoorbeeld over berichtjes naar en van bedrijven over pakketbezorging en financiële diensten.

Dit was een grote aanjager voor de groei naar een omzet van 141,6 miljoen euro, een stijging van 47 procent ten opzichte van jaar eerder. Deels kwam dit door drie overnames, maar veel groei bereikte het bedrijf ook op eigen kracht. Door alle investeringen in uitbreidingen, zoals de werving van nieuw personeel, leed het bedrijf wel een nettoverlies van 13 miljoen euro.

Evenementen

De annulering van tal van evenementen waarvoor CM.com de kaartverkoop zou regelen, waaronder de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort, was daarentegen een domper. "Daar hadden we al kaarten voor verkocht. Uiteindelijk was ons team vooral bezig met het regelen van geld teruggeven of het doorschuiven naar de verkoop van nieuwe kaartjes. Dat heeft eigenlijk vooral veel geld gekost", zegt topman Jeroen van Glabbeek over het racefestijn waarvan zijn bedrijf officiële technologiepartner is.

De Formule 1-race in Zandvoort staat voor 2021 gepland in september. Van Glabbeek heeft goede hoopt dat dit nu wel met publiek kan doorgaan. "Niets is zeker, maar de laatste vooruitzichten zijn wel dat de meeste mensen dan gevaccineerd zijn. We houden alle ontwikkelingen in de gaten, maar het is uiteindelijk aan de organisatie."

Voor evenementen is het volgens Van Glabbeek sowieso vooral uitkijken voor de periode na de zomer. Dat levert zijn bedrijf, maar de evenementensector als geheel, ook hoofdbrekens op omdat alle festivals in de weekenden van een paar nazomermaanden worden gepropt. "Die heropening wordt ook heel zwaar, qua mankracht moet dat ook allemaal in die ene periode", zegt hij.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Nuchtere Kijk Op
2
Als je het echt "objectief" bekijkt ;-) zoek ze maar eens jonge bedrijven in de tech sector die in zo'n moeilijke aanvang periode goed presteren. Dan moet je toch echt wel iets goed doen. Dit aandeel doet vandaag vind ik i.d.d. vooralsnog weinig. Als dit bedrijf nog bekender wordt (upgrading index) komt er echt wel meer interesse. Ook de woorden van het management bevestigen voor mij deze aandelen zeker niet te verkopen en met alle vertrouwen lang in de kast weg te leggen.

2018: 84,6 mio
2019: 96,3 mio (+14%)
2020: 141,6 mio (+47%)
2021: Alle vertrouwen in (+41,24% = 200 mio??)

Bericht van de CEO:

"We bleven een sterke volume- en omzetgroei laten zien in Q4 2020 resulterend in een zeer succesvol jaar 2020 gedreven door groei in alle regio's. We wonnen veel nieuwe klanten en verhoogden ons aandeel in de portemonnee met bestaande klanten. We zagen met name een sterke interesse voor WhatsApp Zakelijke berichten en slimme digitale oplossingen zoals onze Mobile Marketing Cloud en Mobile Service Cloud, die we in Q3 hebben geïntroduceerd en Q4 2020, respectievelijk. Deze nieuwe en innovatieve tools voor mobiel niet alleen bedrijven helpen om hun klantbetrokkenheid te optimaliseren, maar tilt de klantenservice echt naar een hoger niveau. De pandemie stimuleerde de vraag naar deze eenvoudig te implementeren one-stop-shop-oplossingen. Daarnaast hebben we goede vooruitgang geboekt met de uitrol van onze global uitbreidingsstrategie. In 2020 hebben we verkoophubs geopend in de VS, Kenia, Turkije, India en Italië en hebben zwaar geïnvesteerd in onze organisatie met nieuwe aanwervingen die zowel onze verkoop- als innovatiekracht een boost geven. Terwijl dit de EBITDA op korte termijn onder druk zet, beschouwen we deze stappen als een noodzakelijk voor onze aanhoudende snelle groei en wereldwijde expansie. De overnames van Global Ticket, CX Company en RobinHQ verder onze Conversational Commerce-propositie verrijkt en versterkt. In 2021 zullen we ons blijven richten op snelle groei en schaalvergroting bedrijf. Ondanks de gemengde korte termijneffecten van de pandemie kan dit worden gezien als een onomkeerbare versneller van de digitale transitie en de manier waarop bedrijven omgaan met hun klanten. Met onze suite van mobile-first conversational commerce-oplossingen, we zijn goed gepositioneerd om deze overgang te vergemakkelijken."

Outlook/Verwachting:

"We zullen onze wereldwijde groeistrategie voortzetten door nieuwe hubs te openen en extra personeel aan te werven zowel in Sales & Marketing als in Research & Development. Verder zullen we doorgaan met het onderzoeken van mogelijke M&A kansen die passen bij onze strategie, en we herhalen onze richtlijnen. Hoewel de toekomstige impact van Covid-19 op bedrijven en de economie onzeker blijft, zijn we goed gepositioneerd profiteren van de verdere digitalisering van ondernemingen."
NLAEX
1
CM.com is relatief hoog gewaardeerd voor een verliesgevend bedrijf.

Bij CTAC groeit de omzet, terwijl er ook winst wordt gemaakt.
Aandeelhouders ontvangen een derde van de winst als dividend.

O.a. Action, Soudal, ArcelorMittal, Philips en ASML zijn klant bij CTAC.

Ctac boekte een omzet van € 87,3 mln en een nettowinst van € 3,0 mln in 2020.

Bij ICT Group is de omzet op jaarbasis ca. 160 mln euro, de winst 4,7 mln.

Op 5 maart werd een overnamebod uitgebracht op ICT Group. De beurswaarde is nu 136,7 mln euro.

De beurswaarde van CTAC is nu 47 miljoen euro.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.