Vivendi wil Universal Music Group naar Amsterdamse beurs brengen

Door AFN op 13 februari 2021 12:34 | Views: 4.659

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse mediaconglomeraat Vivendi is van plan om voor het einde van het jaar muziekconcern Universal Music Group (UMC) naar de beurs in Amsterdam te brengen. Universal is het muzieklabel achter popsterren als Lady Gaga, Taylor Swift en Billie Eilish.

De bedoeling is om een belang van 60 procent in de markt zetten. Vivendi mikt op een waardering van het bedrijf van minstens 30 miljard dollar.

Vivendi verkocht eind 2019 al een groot belang in Universal Music aan een consortium onder leiding van het Chinese internetbedrijf Tencent Holdings. Tencent en zijn partners hebben in december hun belang uitgebreid tot 20 procent. Op 29 maart vraagt Vivendi de aandeelhouders op een buitengewone aandeelhoudersvergadering de beursgang mogelijk te maken.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
[verwijderd]
1
Lady Gaga gaat de gong slaan op het Damrak, Taylor Schift gaat een liedje zingen en Billie Eilisch gaat een dollar rap zingen.

Welkom op de meest belastingvriendelijke beurs ter wereld, er zijn tientallen soortgelijke indexen het en der op deze aardkloot, er zijn ook meer brievenbussen dan er Amsterdammers zijn(?!)

Las Vegas Sandds wil ook naar Amsterdam, ze zijn de SEC beu, ze gaan overhevelen en misschien een of twee parkjes openen in ons Kikkerlandje.
Cedar
0
Weer een nieuwe toekomstige " beurslieveling" waar de Nederlandse economie en belastingbetaler weinig tot niks mee opschiet,

oh wat zijn we kritisch bij toelating, als de AEX maar hoger gaat (dit fonds zal toch wel tussen 1 a 2 jaar op de aex zijn genoteerd)
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.