Houtbedrijf Accsys voert omzet met een kwart op

Door AFN op 23 juni 2020 09:00 | Views: 3.375

AMSTERDAM (AFN) - Houtbedrijf Accsys heeft afgelopen boekjaar zijn omzet met een kwart opgevoerd. De vraag naar zowel Accoya- als Tricoya-hout bleef sterk, vooral bij bestaande klanten. Ook wist Accsys de winstmarge te verbeteren dankzij een nieuwe productmix, hogere verkoopprijzen en hogere volumes.

De omzet van Accsys in het boekjaar dat eind maart eindigde, bedroeg 94,1 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 75,2 miljoen euro. De winstmarge steeg van 25 procent naar 30 procent. Dat hielp het houtbedrijf om het verlies voor belastingen van vorig jaar in een winst van 1,5 miljoen euro om te buigen.

In april kreeg Accsys te maken met een sterke terugval in de vraag naar zijn producten, als gevolg van de coronapandemie. Het verkoopvolume van Accoya-hout was in die maand bijna gehalveerd vergeleken met de eerder gemaakt prognose. De tik was het sterkst in het Verenigd Koninkrijk. De orders zijn recentelijk weer aan het normaliseren omdat de overheden hun maatregelen tegen het coronavirus versoepelen.

De bouw van de fabriek in de Britse Hull, waar Tricoya moet worden gemaakt, liep vanwege overheidsmaatregelen tegen Covid-19 een vertraging op. De fabriek gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar open.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
handkerchief
0
Dennen hout gaat door het putje ze kappen zich suf om de vreet kever voor te blijven.Zou kunnen als alles gekapt is de prijs weer stijgt doordat er geen boom meer recht op staat.
Joop213
0
quote:

handkerchief schreef op 23 juni 2020 11:02:

Dennen hout gaat door het putje ze kappen zich suf om de vreet kever voor te blijven.Zou kunnen als alles gekapt is de prijs weer stijgt doordat er geen boom meer recht op staat.
Even voorop gesteld, ik weet niks van acccys.
Stel dat ze nu dennenhout gebruiken heeft dat vast een reden als prijs/kwaliteit. Mocht dennenhout op raken is dat niet perse een voordeel. Ander hout kan meer bewerking nodig hebben en duurdere inkoop kun je niet altijd even makkelijk aan de klanten doorberekenen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.